Direktlänk till inlägg 4 mars 2009

Terrorist?

Av Salmaa - 4 mars 2009 21:16

I lördags var jag på en gala som anordnades till stöd för Gaza. Bland andra Mattias Gardell var där och föreläste, och han tog upp två saker som jag tycker är särskilt viktiga. Den ena har han skrivit om tidigare i SvD, så jag citerar vad han tagit upp där, eftersom det är så klockrent:


"För det andra anförs att Hamas är en "terroristorganisation". Nationalencyklopedin definierar terrorism som "politiskt betingade våldshandlingar som syftar till att påverka samhället eller ett lands politik utan hänsyn till om oskyldiga drabbas".

Enligt Förenta staterna, vars definition ligger till grund för terroriststämplingen av Hamas, är "internationell terrorism" politiskt motiverade våldshandlingar som avser att 1) skrämma eller pressa en civilbefolkning 2) påverka en regerings politik genom samma metoder 3) påverka en regerings uppträdande genom mord eller kidnappning.

Dessa definitioner av internationell terrorism framstår som exakta beskrivningar av Israels agerande i Palestina och Libanon.

Hur kommer det sig att regeringen inte terroriststämplar den israeliska regeringen? Det förefaller som att den svenska regeringens bedömning av en våldsaktion i Israel-Palestinakonflikten varierar efter förövarens identitet."


http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_342234.svd


Den andra saken han tog upp var en frågeställning. Att palestinier och israeler inte har samma villkor i denna konflikt... kan det bero på att israeler ses som européer, demokrater, civiliserade... medan palestinier "bara" är araber, muslimer och ses som barbarer? Det tål att tänkas på.


Mattias Gardell berättade även om projektet Ship to Gaza som han är med och ordnar, kan rekommendera att titta in på deras hemsida http://shiptogaza.se/.


En annan gäst på galan var Abdullah Rolle, som sjöng några av sina anasheed (islamiska sånger), t ex "Children of Gaza". Han hade verkligen både en fin röst och fina budskap maashaa'allaah, tror han är en av mina nya favoriter =)

 
 
Meddie

Meddie

14 maj 2009 17:14

Selam Aleikum Rashmet Allah We Berikatoho Min Syster i Islam! Inshallah allt är väl med dig. Vi är några som har öppnat ett Islamskt forum för troende kvinnor och de kvinnor som är nyfikna på Islam. Inshallah du vill medverka.
Meddie.
Länk till Forumet.

http://alhamdulilliah.egetforum.se/forum/index.php

http://www.medinab.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Salmaa - 8 oktober 2009 12:06

  Nu har jag flyttat över min blogg till http://lilsalmaa.wordpress.com/ och fortsätter att blogga där inshaa'allaah (om Allaah vill), häng gärna med! ...

Av Salmaa - 8 augusti 2009 19:02

Denna lektion handlade om bland annat ibadah (dyrkan). Ibadah definieras som "allt som Allaah tycker om". Ibadah får inte vara förbjudet, eller leda till det som är förbjudet. Den har tre villkor: 1. Ikhlaas - uppriktighet. Handlingen ska vara 100 % ...

Av Salmaa - 8 augusti 2009 18:52

Denna lektion handlade om wudu (tvagningen) och salah (bönen). Det finns mycket att lära sig om dessa ämnen, så jag tänkte inte skriva om dem här, utan länkar till en maashaa'allaah jättebra bok (på svenska) istället: http://www.islamic-invitatio...

Av Salmaa - 14 juli 2009 20:28

När Allaah sände sitt sändebud Muhammad (må Allaahs frid och välsignelser vara över honom), sände han honom till hela mänskligheten. Den tid som profeten Muhammad sändes i var en mörk tid, då folk dyrkade goda människor, änglar, demoner, stenar, kväl...

Av Salmaa - 11 juli 2009 12:44

"Den 31-åriga Marwa al-Sherbini slängdes tillsammans med sin treårige son ut från en park i Tyskland 2008 av en tysk man med ryskt ursprung. Den 28-årige mannen anklagade henne för att vara terrorist bara för att hon bar huvudduk, hijab. Hon polisanm...

Ovido - Quiz & Flashcards